Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace

Ceny nemovitostí 

Realitní trh se hýbe. A to je dobře, protože co se hýbe, to žije. Bohužel jen už není pohyb tak příznivý jako v době po-covidové...

Pojďme si nejdříve říct dva základní důvody, které způsobují růst cen nemovitostí.

-      Dobrá nálada kupujících (absence skeptických myšlenek na krizi)

-      Vstřícné banky (příznivé úrokové sazby)

A jak jsme na tom v Česku, resp. v severních Čechách dnes?

U nás se zvýšila cena nemovitostí za posledních několik let na některých místech i čtyřnásobně. 

V současné době jsou přitom ceny nemovitostí v tuzemsku extrémně nadhodnocené. Ke konci roku 2021 šlo podle České národní banky o nadhodnocení zhruba o 40 procent. 

A co tedy probíhá nyní na severočeském trhu s nemovitostmi? 

-     Ceny nemovitostí stagnují, někde již začaly klesat. 

-     Poptávka po nemovitostech velice ochladla a vysoké úrokové sazby ještě více komplikují možnost pořídit si vlastní bydlení.

I přes jisté momentální překážky stále potkáváme schopné investory, kteří dokáží stále najít zajímavé nemovitosti za přijatelnou cenu a pravidelně přicházejí místní klienti se zajímavými nabídkami.

Pokud přemýšlíte o prodeji nemovitosti, koupi pro vlastní bydlení či investování do nemovitostí za účelem pronájmu, jste u nás na správném místě. Nemovitosti jsou a vždy budou výborným nástrojem na investici, ale za předpokladu, že investor zvládne unést i jistá rizika, která vždy nemovitost obnáší. Jako vše, ani investování do nemovitostí není pro každého.

Vytvořit poptávku

Rozšířené hledání


Typ nabídky

Upřesnit


Cena a plocha

m2
m2

Kraj a lokalita


Rozšířené hledání


Typ nabídky

Upřesnit


Cena a plocha

m2
m2

Kraj a lokalita


Máte otázku?